Biografia

  • Posted on: 10 November 2015
  • By: admin

Intèrpret de música medieval i director de C. Courtly Music Consort. 

Tenor del grup de música medieval Dulcis Harmonia (1981-1983).

Tenor de la Capella de Música de Santa Maria de Mar (1986-1987) de Barcelona, i del grup Dialogus. Musica Antiqua dirigit per Katarina Livljanic.

Ha realitzat composicions pel Teatre Nacional de Budapest (Az Emeber Tragediaia, de Imber Madach, dir. Ricard Salvat 1994) i per la temporada del Teatre Grec 1988 Barcelona (La romàntica història d’una monja del  Zakes Mda, dir.   Teresa Davanç). 

Ha presentat la versió íntegra del Cantar de Mio Çid en el XXV Festival Internacional de Teatre de Sitges (Juny de 1994) i al Festival Internacional de Música de Segovia (1996).

Ha participat al Festival Internacional de Teatro Medieval de Elche (1994 i 2005).

Ha col·laborat en diferents espectacles de música contemporànea amb Carles Santos Arganchulla, Arganchulla Gallac (1985), i amb el compositor austríac Werner Schulze, amb qui ha interpretat el paper de baríton de Ramón Llull, a la  cantata de música contemporànea Llull – Ein Logos Misterium (Palma de Mallorca, maig de 2000 i Viena 2001).  L’any 2005 va presentar l’espectacle Los Romances del Quijote, i en el 2007 Las Cantigas de Santa Maria de Alfonso X el Sabio e Galicia. L’any 2007 va realitzar una gira per diferents països (EEUU, Brasil, Itàlia, Suissa i Alemània).

El mes de octubre de 2007 va participar al concert inaugural de la Fira del Llibre de Frankfurt dedicat a Catalunya, en l’espectacle que va dirigir Joan Ollé. 

Ha efectuat diferents gires com a solista per Europa, Rússia i Amèrica, i ha realitzat concerts en diferents Instituts Cervantes d'Europa.

EL 2008 va presentar l'espectacle Splendens de litúrgia medieval amb piano-jazz al 40 Festival Internacional de Jazz de Barcelona, i va enregistrar el CD Llibre Vermell XXI, litúrgia medieval i piano-jazz (Columna 2010) amb el pianista Jaume Vilaseca.

Al juny de 2010 va interpretar a Guadalajara, al 19 Maratón de Cuentos, la versió íntegra del Cantar de Mío Cid en 7 espectacles en col · laboració amb actors i cantants locals.

Al mes de maig de 2011 va realitzar un concert a Sao Paulo (Brasil) de "Romances caballerescos", i al setembre del mateix any, també a Sao Paulo, va realitzar un concert amb  Adriana Calcanhotto i el poeta Augusto de Campos de música trobadoresca medieval occitana. Ha actuat al Festival Internacional El Cantar de las Culturas. Nansa Intercultural a Cantabria (agost 2013) amb el rabelista càntabre Chema Puente. L’any 2014 ha presentat un  espectacle i CD els Plecs Poètics catalans dels segles XVII i XVIII, els romanços de la Guerra de Successió de Catalunya. Ha enregistrat (so i imatge) sencer el Cantar de Mio Çid sencer (8 hores) per l’École Normale Supérieure de Lyon, del que properament apareixerà un DVD de 70 minuts i es penjarà a internet la versió completa.

A la tardor del 2015 ha presentat un espectacle sobre textos de la poeta catalana Susanna Rafart, En el teu nom i un CD amb el mateix títol, amb la col·laboració de diferents músics (Jordi Barceló, piano; Càrol duran, violí; Albert Moraleda, contrabaix; Àngel Ribas, acordió; Dani Pérez, guitarra elèctrica) i del cantautor Paco Ibáñez.